Salama Rafiki's!

Door: Dirk

Blijf op de hoogte en volg

28 December 2005 | Tanzania, Weru Weru

Ja! We zijn bij Light in Africa! Maandagavond aangekomen in Dar es Salaam, heerlijk om weer terug te zijn! Lekekr warm, en de geuren brachten weer een heleboel herinneringen boven. Overnachting in de Jambo Inn tussen de kakkerlakken en dinsdagochtend half zes opgestaan in de hoop nog bustickets bij een betrouwbare busmaatschappij te kunnen krijgen. En Asante Yesu (daar gaan we al) we hadden de laatste 2! Chris heeft de hele reis naar Weru Weru (bij Moshi) lopen glimlachen omdat ze het zo heerlijk vond weer in Tanzania te zijn.
De ontvangst bij Light in Africa was fantastisch. Er hing een groot welkomsbord met "Welcome home Christa & Dirk". Helaas waren we te laat om nog naar de lokatie te gaan waar de meeste kinderen verblijven, dus onze drie schatjes hebben we nog niet gezien. Even voor Ria: Jobe was er wel, en het is nog steeds een prachtig kereltje! Met de dag gaat hij meer op Regilio Tuur lijken...
We werden opgevangen door Mama Coupe die ons een tour door het nieuwe weeshuis heeft gegeven. Het is echt ongelooflijk hoeveel er veranderd is. Het project is echt enorm gegroeid. (Toen wij weggingen in 2003 waren er zo'n 45 kinderen, tegen 112 nu, en er is inmiddels onder meer een fulltime dokter in dienst.
Even later kwam Mama Lynn aan en hebben we een hele stevige knuffel gekregen. Erg leuk om haar weer te zien. Even wat gedronken en gegeten samen, en daarna eindelijk even kunnen douchen. 's Avonds kwam Laura (dochter van Mama Lynn, bij wie we in huis hebben gewoond in 2003) ons halen om meteen door te rijden naar de Glacier Inn in Moshi, een heel relaxte bar in een grote tuin. Was ook erg leuk om haar weer te zien, en Chris heeft weer genoeg met haar kunnen roddelen!
Nu zijn we in Moshi, even naar de bank om sponsorgeld e.d. te halen en even te internetten. Vanmiddag gaan we maar eens even kijken hoe het met onze sponsorkindjes is, ben heel erg benieuwd.
Jullie horen snel weer van ons, zondag vertrekken we naar Kipepeo Beach Camp in Dar, waar we 5 januari gaan trouwen. Hebben er erg veel zin in.
GJ en Margriet, alles wappie? Goede vlucht gehad? Ons nummer in Tanzania is 00255744570657, als jullie een sim hebben bel of sms even. Wilm en Frederique, succes met inpakken en goede vlucht.

En dan willen we iedereen nog even heel erg bedanken voor alle lieve kaartjes en berichtjes op deze weblog, leuk om te lezen dat jullie zo meeleven.

PS: excuus als het een beetje een warrig bericht is geworden, maar hebben niet zo heel veel tijd en een trage verbinding, vandaar.

Dikke kus van ons!

• 28 December 2005 - 08:31

Chris:

nou lieve schat je hebt het allemaal mooi verwoord. Ik ben zo gelukkig! Het is heerlijk om hier weer te zijn! Ik kan niet wachten om naar de andere weeshuizen te gaan en "onze kindjes" weer te ontmoeten....
    En nog even en dan heet ik mevrouw Geurts. Als ik nu naast me kijk en ik zie hem zitten dan denk ik alleen maar hoe blij ik ben dat ik zo "echt" bij hem hoor. (oh ik het moet natuurlijk wel een verrassing blijven of ik wel ja zeg...:-)
    Verder is het super dat jullie zoveel naar deze site kijken, wat ben je toch ook een schatje Daan!Je hebt het goed ingeschat ik ben inderdaad helemaal in mijn nopjes. En mam wat is Jobe een heerlijk junkie... Oh de sms jes komen niet zo goed aan dus dan weten jullie dat, bellen mag natuurlijk altijd. Aliek ben je weer in het nederlandse? Nou tot snel en voor sommige van jullie tot VOLGENDE WEEK!!!!

• 28 December 2005 - 10:35

Jose En Istwan:

Hee lieve Chris en Dirk,

Wij wensen jullie een hele fijne tijd, een super bruiloft en heel veel geluk met elkaar en al jullie dierbaren! Geniet er volop van, dan horen wij de verhalen wel als jullie terug zijn! Hele dikke kus van Jose & Istwan

• 28 December 2005 - 11:12

Nathalie:

Hoi Chris en Dirk,

Wauw wat hebben jullie het allemaal goed geregeld. Het klinkt allemaal zo mooi. Helemaal goed zeg..

Wens jullie heel veel mooie momenten voor strakkies, maar natuurlijk ook voor later!

gRoet Nathalie

• 28 December 2005 - 11:26

Willemijn:

Wat leuk om jullie verhalen te lezen via deze site zeg! Jullie zijn al weer volop aan het genieten zo te lezen. Een goeie jaarswisseling, een fantastische bruiloft en een heerlijke vakantie toegewenst!
    liefs Willemijn

• 28 December 2005 - 13:46

Maria:

Hoi lieve Chris en Dirk,
    fijn dat jullie goed zijn aangekomen bij Light in Africa. Doe vast de groetjes van ons. Wat is het gegroeid zeg, we zijn erg benieuwd naar alles.

• 28 December 2005 - 13:50

Daan:

Hee Chris!
    Jij mag er ook wezen wijfie;) Ik kreeg echt kippenvel van het verhaal van Dirk over de warme ontvangst daar bij Light in Africa. Het is echt leuk om jullie ervaringen bij te houden zo. Leuk van die smile op je gezicht op de weg er naartoe..! Geniet lekker verder! Kus, Dani

• 28 December 2005 - 14:32

Car:

JAMBO!!
    Heee leuk stel!!!
    Afgelopen dagen hebben we heel de tijd op de klok gekeken: Tijdens het diner : zouden ze goed geland zijn? Volgende ochtend: zouden ze nu al in de bus zitten? en hoe laat zal Chris die lieve kindjes weer kunnen knuffelen? Maar zo te lezen is het helemaal goed gegaan! WOW!! ik ben helemaal meegesleept met jullie verhalen, wilde dat ik ook weer in Tanzania zat! Heel veel plezier in al die leuke barretjes in Moshi (er zit in het noordwesten, richting arusha een heeel goed restaurant; Green Bamboo, bij het lutheran Uhuru hostel: grote tuin, barbeque, uitzicht op kili en de enige plaats waar ik echte koffie (heerlijk!) heb gedronken, in plaats van die eeuwige africafe!
    Geniet van de paar dagen in Moshi, maar daarna wordt het natuurlijk helemaal genieten! straks echt meneer en mevrouw!
    hartstikke leuk om jullie verhalen zo te kunnen volgen! Heel veel plezier, dikke kus, Kwa herini en Tutaonana!!!!

• 28 December 2005 - 15:34

Ans:

Heerlijk om zo mee te beleven, ik had Frans al even gebeld om te horen of jullie er al waren.
    Raar idee hoor jullie trouwen in de zon en wij in de sneeuw.Wil je Felixi een knuffel geven, en mij doorgeven waar hij van houdt!Geniet van alles!!!!!!!!
    liefs uit Drachten

• 28 December 2005 - 20:12

Fr & W:

Lief bruidspaar,
    Superfijn om te horen dat jullie weer helemaal at home zijn! En wat een welkom!
    Wij zitten hier zoals gewoonlijk een beetje in de inpakstress maar dat gaat nog helemaal goed komen. Klein stressmomentje waren ook nog de paspoorten die even kwijt leken bij de PTT, maar gelukkig waren ze gisteren weer terecht! Dus morgenochtend stappen wij in het vliegtuig om getuige te zijn van jullie huwelijk. Spannend of Chris ja zegt! Maar natuurlijk ook of Dirk ja zegt hoor Chris, die jongen heeft ook nog een keus! Maar wij weten wel waar we ons geld op inzetten..
    Anyway, zoals gezegd stijgt de spanning en hebben we waanzinnig veel zin naar jullie toe te komen! Mogelijk kunnen we nog een berichtje vanuit Zanzibar posten, maar anders zien we jullie op Kipepeo!
    Geniet nog even van jullie daagjes samen en tot snel!
    Big Afro-X, Frederique & Wilm

• 29 December 2005 - 08:53

Cock:

trouwen in tanzania, dat doen niet veel mensen jullie na. het zal vast een heel mooi feest worden, vooral met alle kinderen erbij. wij volgen jullie website vanuit qatar. ik ben een weekje bij ingrid op bezoek. groeten ook van haar. geniet....en zeg .... JA!

• 29 December 2005 - 12:52

Paul:

Ha lieve mensen,
    Wat vet relaxt om in Tanzania een bord te zien met: "welcome home", echt super!! Heel veel plezier, geniet en ik kan niet wachten op de eerste foto's van Dhr. en Mw Geurts!!
    PS: Huntelaar is bijna ajacied... en
    Ferreyra na half jaar PSV al naar River Plate

• 30 December 2005 - 10:21

Ben:

Hoi lieve kids, proficiat met jullie oudste broer. Die is is samen met Frederique onderweg naar Zanzibar en komt daar misschien wel Gertjan en Margriet tegen. Allemaal in een one-up? Met z'n viertjes bananenbier de verjaardag vieren?
    Fijn dat het geweldig gaat in Moshi. Vanmiddag onze laatste spuit bij de GGD en dan op weg naar jullie (honeymoon!). Butterfly.
    Fijne jaarwisseling in het weeshuis. Jullie in de hitte, wij in de sneeuw.
    Dikke kus!

• 30 December 2005 - 10:26

Chris:

Oh oh wat een leuke reacties. Ik zit nu met Hathemani op schoot want we zijn net met hem naar het ziekenhuis geweest. Niets ernstigs maar hij had bloed bij zijn ontlasting en het bleek amoebes te hebben, en niemand moet natuurlijk aan de schijterij zijn op ons huwelijk. "hathemani wil jij ook wat schrijven?"nzj zbljjz ..... Oke dank je wel. Ans Felix heb ik al een knuffel gegeven. Hij houdt van vrouwen want hij zat me meteen aan mijn kont!!! Nou we gaan zo de tickets boeken voor de busreis. En mam als je mijn jurk vergeet.... bindt hem ook maar aan je paspoort net zo als margot en wouter met onze ringen hebben gedaan.
    kus kus

• 30 December 2005 - 10:27

Dirk:

Oeh Ria, ik zou de jurk niet vergeten als ik jou was...
    Allemaal een dikke kus en bedankt voor al dat lieve meeleven in ons koude kikkerlandje. Hier is het zeker wel 35 graden in de zon, maar het is nu ook half twee...
    Dikke kus
    (en Hathemani zit volgens mij nu bij Chris op schoot te schijten (op de pc naast mij). Hij kijkt in ieder geval heel moeilijk...)

• 30 December 2005 - 10:35

Annick:

Dat klinkt goed zeg!! Ben benieuwd hoe het voor jullie is om jullie kindjes weer te zien!
    Leuk Chris, dat het je weer zo goed bevalt! Tot heeeeel gauw! Dikke kus!

• 30 December 2005 - 10:57

Ria:

Het is zo leuk, zoals jullie schrijven! Ik zie het helemaal voor me, die kleine Tamil Hathman, op schoot bij Christa. Ik kijk misschien te vaak, of er al foto's geplaatst zijn van Jobe.

• 30 December 2005 - 11:51

Maria:

Fijn dat ik jullie net even gesproken heb. Had je luiers bij je Chris? (ik hoorde hem trouwens niet door de telefoon, hoor)
    Hier alles op schema, de laatste wasjes worden gedraaid en bijna alles ligt klaar.
    Voor Wilm: heeeel veel proficiat met je verjaardag en een hele dikke verjaardagskus. Ik heb 2 x een sms gestuurd maar ze komen terug, daarom bij deze: een hele fijne en byzondere verjaardag.
    We zien elkaar allemaal weer gauw!!

• 30 December 2005 - 17:53

Ria:

Jullie hadden een sms gestuurd, of wij zwembandjes wilden kopen voor de kindertjes. Nou, papa ging naar de Novy, vertelde het verhaal over de kindertjes. Wij hebben er 14 en papa kreeg, omdat ze het zo fantastisch vinden 50% korting. Leuk he. Ik hoor de bel, want daar komt mijn lieve broertje en schoonzus aan. Dikke kus

• 31 December 2005 - 09:35

Wout:

Ans,we hoeven niet te trouwen in de sneeuw we zijn al getrouwd.

• 31 December 2005 - 10:16

Frans:

Net aan de lijn gehad. Alles is geregeld. Fijn dat jullie voor de kinderen in Dar een goed busje hebben kunnen regelen. Mocht je nog iets nodig hebben, moet je maar SMS, want de winkel zijn eerder dicht. Chirs en Dirk tot maandag, zet het bier maar KOUD.
    PS. heb Senseo toch maar meegenomen. Trouwens PISSARUSA heeft heerlijk
    pizza heb ik gelezen. Is bij de toren van de Iman, links............. Ja ja goed voorbereid.

• 31 December 2005 - 11:03

Chris:

ja ja daar zijn we weer!!! We hebben kunnen pinnen in Arusha dus de duiten zijn weer binnen. Oh wat is de passionjuice hier overheerlijk! He Annick hebben we er zin an?!! Wat een raar idee dat jullie vanavond 2005 uit gaan in de kou en wij met zo'n 35 graden. Zie je ons al staan met onze sterretjes.....:)
    Vanmorgen hebben we de kindjes weer naar het weeshuis gebracht, wat is dat toch shit man! Vanmorgen werden onze kindjes wakker en klommen bij ons in bed. Wat een gezelligheid. Natuurlijk krijgen we weer veel goed christelijke verhalen te horen dus dat zit ook alweer snor! Nou lieve mensen tot mails kus van mevrouw Geurts

• 31 December 2005 - 11:14

Dirk:

He allemaal, alvast een heel goed uiteinde, en niet teveel drinken, want morgen weer vroeg op om in te pakken! En Frans en Wouter natuurlijk succes bij de nieuwjaarsduik!

• 31 December 2005 - 11:16

Dirk:

Helaas USB-kabeltje vergeten, want hier in Arusha eindelijk een pc met XP en USB-poort gevonden. Pole sana, want anders hadden jullie al mooie foto's van Hathemani, Salome en Jamesi kunnen zien (Sorry mama Ria, maar er kunnen maar zo'n 10 foto's op, en de knappe kinderen gaan voor...;-) )

• 31 December 2005 - 13:41

Ome Hans& Tante Marga:

Wij waren gisteravond nog even bij Frans&Ria hebben je trouwjurk mogen bewonderen ziet er schitterend uit menig mens zal hier jaloers op zijn wij hopen dat je een mooie dag zal hebben daar in de zon wij zullen hier al bibberend (van de kou) aan jullie denken heel veel plezier en geluk.

• 31 December 2005 - 14:39

M & G:

Jambo! Wat super om te lezen dat het weer oud en vertrouwd is (ondanks de veranderingen)! Wij zijn nu inmiddels ook een paar dagen hier en genieten super! De eerste nacht zaten we ook in het kakkerlakken hostel, maar kakkerlakken houden duidelijk meer van jullie dan van ons.. :-) Maar het is immers jullie feestje in Tanz en dat weten de kakkies klaarblijkelijk ook! Anyway, wij vieren vanavond oud en nieuw met een vis bbq op het tropische strand van Zanzibar: dat kan slechter :-) Top! Een gelukkig nieuwjaar iedereen en een dikke kus!
    W & Fr: wij slapen de 2e in Flamingo en willen 's morgens vroeg (de 3e) de boot naar Dar pakken. We hebben momenteel geen bereik, maar vanaf de 2e 's avonds wel weer, want dan zijn we in Stone Town. Samen eten de 2e?
    Doeg allemaal!!! En Dirk & Chris: geniet van de laatste daagjes als vrijgezel..!

• 31 December 2005 - 15:27

M&G:

Wij gaan offline!! Tot op het Kipepeo Beach beste mensen! Wij zijn al een beetje bruin ;-)

xxxx

• 31 December 2005 - 16:11

Frederique:

Lieve Chris,

Ook ik leef mee! Hartstikke leuk om zo alles op de voet te kunnen volgen. Ik wil je op deze laatste avond van het jaar 2005 alle geluk toewensen voor jou en je aanstaande man! Maak er iets moois van! Je weet wel van wie: die andere Frederique...!

• 31 December 2005 - 23:49

Maria Ben:

Lieve kids in Moshi en op Zanzibar, allemaal een heel gelukkig en inspirerend 2006, met als start een fantastische beachparty komende donderdag (het wordt een droomfeest Chris en Dirk). Dikke kus en tot morgennacht (of dinsdag).

• 01 Januari 2006 - 15:49

Frans:

Zo luitjes dus jullie zijn op het strand in Dar. Fantasties, ik begrijp dat jij de weg al heb uitgestippeld hoe wij moeten lopen. Let je ook op de zon, anders kan er geen foto gemaakt worden. Want je snap natuurlijk wel, dat ik die eeuwig bij mij zal gaan dragen.

Schatjes tot morgen.

• 01 Januari 2006 - 15:59

Willemien En Tom:

Lieve Christa en Dirk
    2006 wordt jullie jaar! We wensen jullie een geweldige bruiloft! En dat we in 2006 nog maar vaker biertjes met elkaar mogen drinken in Festina's Lente!
    Liefs Tom en Willemien

• 01 Januari 2006 - 21:50

Tineke Uit Het Verre Halsteren:

Lieve Christa en Dirk,gelukkig Nieuwjaar,maar voor jullie kan dit jaar al niet meer stuk.Hans en ik wensen jullie een fantastische trouwdag toe.Natuurlijk ook voor mijn broertje Frans, Ria, je broer Wouter en zijn vriedin. Verder aan allen die zo dichtbij het feest mee mogen vieren. Wij zien de foto's van de feestdag met spanning tegemoet.Dikke kus.